4 Temmuz 2016 Pazartesi

Enerji Vampirlerine Yem Olmayın

            Benim enerji vampiri diye tabir ettiğim bir grup insan vardır. Bayram geldi. Akrabalarla, eş dostla görüşülecek. Enerji vampirlerinden uzak durmakta fayda var. Hele ki bizim gibi ekstra enerji gereksinimi duyan annelerin özellikle dikkat etmesi gerek. Peki kim bu enerji vampirleri? Efendim enerji vampirleri her yaş ve meslek grubundan olabilen, insanların pozitif enerjilerini emen, mutsuz hissetmenize sebep olan insanlardır. Bu insanlara sadece kötümser demek basit kalır. Onlar kendi negatif enerjilerini diğer insanlara boşaltır ve sizin mutluluğunuzu emer.
            Bildiğiniz gibi mini mini iki çocuğu olan bir anneyim. Aylar önce bir enerji vampirinin evine gitme gafletinde bulundum. Bu enerji vampiri, türünün tipik davranışlarını bana da gösterdi ve günün sonunda küçük bir gülümsemeye dahi halim kalmamıştı. Çocuklarım için benden daha çok endişeleniyor gibi gözükerek çevreye düşünceli kadın imajı çizmesiyle, çocuklu ortamlardaki tipik davranışını sergiledi. Rahat bir insan olan ben artık diken üstünde ve endişeyle bakıyordum çocuklarıma. “Amaaan ordan düşer, onu kırar da bir yerini keser, koşma düşersin” gibi yüksek sesle söylediği uyarı cümleleri sizin berbat ve yetersiz hissetmenize sebep olur. Çünkü gerçekte kırar dediği şeye çocuk daha elini bile uzatmamış, oradan düşer dediği yere çocuk sadece bakmıştır. Kışın çocuğun kıyafetini kalın bulursa “böyle alıştırma” ince bulmuşsa “ayyy hasta olacak” der. Çocuğunuz iştahla yiyorsa “obez olacak bu kadar yedirme” iştahsızsa “çok küçük kalmış, ona bırakırsan acından ölür zorla yedir” der.
             Küçük çocuğu olmayanlar da onların etkisinden kurtulamaz. Bu insanlar sözde dünyanın en büyük dertlerini çekmiş ve halihazırda çekmektedir. Hep dertlerini anlatır, çare arar, sizin önerilerinizi bir şekilde boşa çıkarır. Onlara acımanıza ve çok küçük şeyleri dert ediyorum bu kadar basit şeyle bile başa çıkamıyorum diye kendinize kızmanıza ve yine berbat hissetmenize sebep olur. Bunlar bir derdi olan ve sizi dost bilip paylaşan sevenleriniz değildir yanlış anlaşılmasın. Bu onların yaşam biçimidir. Hayatına bakınca sizden rahat, sizden mutlu ama konuşmaya gelince bir gün bile yüzü gülmemiş dünyanın en dertli insanı oluverirler. Kendini beğenir, kimseyi beğenmezler. Başarısızlık bahaneleri de zor yaşam şartlarıdır. Bazıları bir göz teması veya beş dakikalık muhabbette bile enerjinizi çalacak kadar işinin ehlidir. Gülümsemeniz onları yıldırmaz. Sonuna kadar savaşır enerjinizi çalmak için. Konuyu değiştirişiniz, yine bir yerden dertlerine bağlar. Hep konu kendileri olmak ister. Diğer insanları yok sayar. Garip olan da acaba ben de öyle miyim dertlerimle insanları üzüyor muyum diyenler değil, hiç üstüne alınmayanlardan çıkar enerji vampirleri.  Tek çözüm bunlardan uzak durmaktır. Aman sevincinizi kaptırmayın. Mutlu bayramlar

1 yorum: