28 Temmuz 2016 Perşembe

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası

Merhaba, şimdi mükemmel besleyici, doyurucu ve lezzetli bir çorba tarifi vereceğim. Bizim kuzucukların en sevdiği çorba. Bu çorba olunca başka yemek yemiyorlar. O yüzden duble kıymalı yapıyorum artık. Çorbalık ayırdığım küçük paket değil de yemeklik 200 gr lık paketlerden. Ayrıca erişteyi de yumurtalı makarnaları kırıp kullanıyorum. Hazır yumurtalı erişte çok iri. Makarnasını alıp kırıyorum ben. Ev yapımı erişteniz varsa ne ala. Önce malzemeler

1 orta boy soğan
1 bardak yeşil mercimek
1 bardak erişte
200 gr kıyma
Yarım kaşık domates salçası
Yarım kaşık biber salçası

Yapılışı
İşe mercimeği ocağa koyarak başlıyoruz. Biz diğer malzemeleri hazırlarken o pişmeye başlasın ki zamandan kazanalım. Malum mercimeğin pişme süresi oldukça uzun. Yıkayıp küçük bir tencereye aldığımız mercimeklerin üzerini 1 parmak geçecek kadar su doldurup ocağı yakıyoruz.
Bu arada soğanı doğrayıp kavurmaya başlıyoruz. Sonra kıymayı ekliyoruz ve ardından da salçayı. Adana'nın havasını soluyup suyundan içmiş birisi olarak yemekleri salçalı severim ben. Salça ölçüsü tercihinize kalmış. Salçayla da 1-2 dakika kavrulduktan sonra bir miktar pişmiş olan mercimeği çorba tenceremize ekliyoruz.
Üzerine bir miktar daha su sonra da eriştelerle buluşma zamanı geldi.
Erişteler de piştikten sonra çorbamız servise hazır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder